Ben jij klaar om te gaan doen waar je écht blij van wordt?

GELUKKIGE WERKNEMERS

werken harder, zijn loyaler en leveren meer op. Pak je rol als werkgever en zorg voor meer werkgeluk voor je werknemers.

Werkgeluk voor werknemers: wat is daarin jouw taak?

Iedereen heeft iets anders nodig om fijn te kunnen werken. Toch zijn er steeds meer werknemers die uitvallen met stress en burnout. Als werkgever heb je – tot op zekere hoogte – veel invloed op het werkgeluk van je werknemers. Denk maar eens aan de veiligheid binnen je team, een gezonde werkomgeving, of regelmatige trainingen en andere investeringen in je mensen.

Vaak zien werkgevers het te laat als iemand niet meer gelukkig is in het werk: als een teamlid uitvalt met een burn-out, of als een werknemer die heel waardevol is voor je bedrijf wordt weggekaapt door een andere partij. Je kunt er als bedrijf echt voor zorgen dat mensen met plezier voor je (blijven) werken. En dat wil je, want gelukkige werknemers werken harder, zijn loyaler en leveren uiteindelijk meer op voor het bedrijf.

Neem verantwoordelijkheid voor het werkgeluk van je werknemers

Mijn formule voor werkgeluk voor werknemers

Als je mij inhuurt, ga ik in een paar stappen te werk:

Allereerst wil ik een eerlijk beeld schetsen van het probleem.

Dat doe ik door zowel met de leidinggevenden als met de werknemers in gesprek te gaan. Deze gesprekken zijn bedoeld om naar boven te halen waarom mensen niet tevreden zijn.

Ik geef een advies op maat: waar valt er meer werkgeluk te halen?

Wat hebben de werknemers nodig om fijn(er) te kunnen werken? Soms is het beter om over te gaan naar een vaststellingsovereenkomst: ook dat traject kan ik begeleiden.

Op mijn advies volgt een plan van aanpak dat je als werkgever kunt zetten.

Ik vertel je of je mensen individuele coaching nodig hebben of dat er meer baat is bij een groepstraining. Ik denk graag mee en spring bij met coaching en trainingen waar dat nodig is.

Hier kan ik jullie (ook) bij helpen

Deze bedrijven hebben nu gelukkigere werknemers

Over bernadet

Ik werk al sinds mijn 14e met veel plezier. Naarmate ik ouder werd zag ik steeds meer mensen om me heen die niet blij werden van het werk dat ze doen. Ik vond dat zonde, het fascineerde me: als we zoveel tijd besteden aan werk, waarom doen zoveel mensen dan iets waar ze niet gelukkig van worden? Ik besloot om me erin te verdiepen en volgde verschillende trainingen en opleidingen tot loopbaanprofessional en coach. Nu help ik werkgevers én werknemers om erachter te komen wat zij nodig hebben om fijn te kunnen werken.