Ben jij klaar om te gaan doen waar je écht blij van wordt?

Ik sta sterker in mijn schoenen en zit weer beter in mijn vel

Door de coaching van Bernadet ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. Ik kan en durf nu beter voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Samen met Bernadet heb ik gekeken naar wat bij me past qua werk, welke normen en waarden ik belangrijk vind en wat voor soort werkgever daarbij past. Met de tips van Bernadet durfde ik te gaan solliciteren en mijn baan op te zeggen bij een werkgever waar ik zowel lichamelijk als mentaal helemaal uitgeput was. Bernadet was erg betrokken bij mijn situatie en dacht actief mee. Hierdoor kreeg ik echt het gevoel dat het traject helemaal werd afgestemd op mijn situatie, het is geen standaard procedure. Ik kreeg ook regelmatig een appje om te vragen hoe het ging. Bernadet is nuchter, staat met beide benen op de grond, maar is bovenal een warme en lieve vrouw die echt luistert en kijkt naar de persoon. Ik heb me vanaf het eerste moment op m’n gemak gevoeld bij haar. Ze komt snel achter de hulpvraag, geeft kleine opdrachten mee en motiveert op een prettige manier om zelf actie te ondernemen. Met dank aan dit traject en Bernadets betrokkenheid heb ik een nieuwe baan gevonden, kan ik beter mijn grenzen aangeven en zit ik weer beter in mijn vel.”

ANNE SCHUTTE - Assistent begeleider

Er zijn meer mogelijkheden dan ik zelf dacht

Het coachtraject met Bernadet heeft me bewust gemaakt van wat ik graag doe, wat ik wil en wat belangrijk voor me is in mijn werk. Ook heeft Bernadet me helpen inzien dat er meer mogelijkheden zijn dan ik zelf dacht. We hebben een aantal hele concrete actiestappen gezet die mij helpen bij het solliciteren: mijn cv is weer op orde, ik heb een “basis” motivatiebrief die ik kan aanpassen per bedrijf, ik heb me ingeschreven bij specifieke vacaturesites en ik ben nu actief op LinkedIn. Bernadet is serieus geïnteresseerd en betrokken, haar werkwijze heel open, helder en concreet. Ik vond het een prettige samenwerking waarbij we in stappen hebben gewerkt naar een basis voor de langere termijn. Precies wat ik nodig had!”

ANONIEM

Regelmatig begeleiding bij (loopbaan)vraagstukken van medewerkers

Vanuit Paraat scholen hebben wij regelmatig contact met Bernadet voor begeleiding bij (loopbaan)vraagstukken van medewerkers. Hoewel de casuïstiek elke keer verschillend is, is de werkwijze van Bernadet voor ons altijd helder. Bernadet is voor ons iemand die transparant werkt, en we vinden het prettig dat zij per moment bekijkt wat een medewerker nodig heeft. Hierin zoekt ze altijd de afstemming. Inhoudelijk zien wij Bernadet als een laagdrempelige coach, maar wel iemand kan benoemen waar het op staat. Alles om de medewerker verder te helpen en de handvatten te geven die nodig zijn. Het belangrijkste: deze reacties horen wij ook terug van onze medewerkers.”

NINA WESTERVELD - Hoofd Personeel & Organisatie

Geleerd dat ik meer kan dan ik zelf besef

“Door de coaching ben ik zekerder van mijzelf geworden. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik zelf besef. Sinds het traject met Bernadet krijg/neem ik meer verantwoording doordat ik meer in mezelf ben gaan geloven. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Bernadet door de rust die ze uitstraalt en de overduidelijke kennis die ze heeft. De manier waarop ze ongemerkt bijstuurde in onze gesprekken, heeft voor mij erg goed gewerkt. Dankzij dit traject kijk ik nu breder naar de mogelijkheden die er voor mij zijn op werkgebied. “

DICK HOBE - Docent BWI voortgezet onderwijs

Ik kan NU leven!

“Bernadet is een coach die je enorm jezelf laat zijn. Die jou waardeert zoals je bent en je beter laat voelen over jezelf. Het lijkt alsof ze alle tijd van de wereld voor je heeft. Bernadet is een opbeurende coach met een ontzettend groot hart voor de coachee, ze motiveert en stimuleert je enorm in je zoektocht naar ‘wat wil ik’, ‘waar wil ik naartoe met mijn werk’? Ze helpt mee antwoorden te vinden op ‘waar ligt mijn kracht en waar komt die goed tot uitdrukking’?

Mij heeft Bernadet geholpen om een stap te zetten die ik al een tijdje wilde: uit het onderwijs en naar een eigen zaak. Daarnaast heb ik geleerd om positief naar mezelf te kijken. Ik zie nu in dat ik veel meer kan dan ik denk dat ik kan. Ook heb ik geleerd om (enigszins) voor mezelf op te komen. Ik heb (weer) vertrouwen in de toekomst en kan er met nuchterheid naar kijken. Ik ben erin gaan geloven dat het altijd wel goed komt met mij. Met dat resultaat kan ik NU leven, en wat de toekomst brengt zullen we zien.”

GABRIELLE PETERS - Zelfstandig ondernemer

Nieuwe inzichten over mijn kwaliteiten en hoe ik die kan inzetten in mijn werk

“Via mijn werkgever ben ik contact gekomen met Bernadet Sweenen. De hulpvragen omtrent werk hebben we samen in beeld gebracht en dankzij verschillende interventies en gesprekken kreeg ik nieuwe inzichten. Zo kwam ik meer over mezelf te weten, waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen en hoe ik deze in mijn werk in kan zetten of juist kan ondervangen. Ik had het gevoel dat we ’samen’ op zoek gingen. Bernadet zet je aan het denken en helpt je op een prettige manier met het maken van keuzes. Bernadet is open, spontaan, invoelend, accuraat, scherp, doortastend en een aanpakker! Voor mij een hele goede match!”

LISELOTTE WESTERMAN - Leerkracht speciaal basisonderwijs

Van burn-out naar zzp’er in de zorg

“Ik kwam in contact met Bernadet toen ik in een burn-out periode zat, en niet goed wist welke kant ik op moest – of wilde. We spraken af voor een kop koffie en een vrijblijvende afspraak. Ik had er gelijk een goed gevoel bij, het zorgde voor meer positiviteit in mijn leven. Met dank aan Bernadets tips kwam ik weer in contact met mensen in de zorg, waardoor het balletje weer ging rollen. We kwamen tot de conclusie dat ik als zzp’er in de zorg aan de slag ging, met specialisme individuele begeleiding en muziek. Tot op heden heb ik hier geen spijt van: ik ga met veel plezier aan het werk en breid mijn werkzaamheden nog steeds uit. Al met al is het voor mij het ideale traject geweest om tot nieuwe inzichten te komen. Ik kan Bernadet als coach dan ook van harte aanbevelen!”

LEON HUITINK - Zelfstandig ondernemer - LH Zorg en begeleiding

Balans tussen mijn startende bedrijf, mijn baan en mijn privéleven

“Hoe krijg ik een goede balans tussen mijn startende bedrijf, mijn baan en mijn privéleven? Dankzij Bernadet heb ik die balans gevonden. Ze is erg goed in kaderen. Ze filtert de speerpunten er zo uit. Bernadet is betrouwbaar, kundig en ze heeft een groot empathisch vermogen. Ik voelde meteen een fijne klik. Haar begeleiding heeft me op het goede spoor gezet. In mijn eentje was het nooit gelukt om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé. “

BIANCA TE LINDE - Zelfstandig ondernemer

Hulp vragen is geen schande

“Mijn bedrijf groeide hard en mijn privéleven veranderde sterk. Hierdoor liepen mijn hoofd en agenda over, en schoof ik moeilijke beslissingen voor me uit. Het was duidelijk: ik had iemand nodig die me kon helpen met structureren, knopen doorhakken en doorpakken. En dat is Bernadet geworden, een positieve en eerlijke coach met fijne humor. In onze gesprekken leerde ik dat hulp vragen geen schande is. Verder kreeg ik handige tips en tools om mijn zaken à la minute op orde te brengen. Wat haar vooral een goede coach maakt? Het meedenken, het meevoelen en de vinger snel op de zere plek kunnen leggen.”

WILLEKE KREMER - Zelfstandig ondernemer – beweging - voeding - yin yoga

Mede dankzij Bernadet zit ik nu in een compleet andere branche, wat zeer goed bevalt

“Ik kon in mijn werk niet helemaal vinden waar ik naar zocht. Via via kwam ik bij Bernadet terecht. Na een eerste gesprek onder het genot van een bak koffie, waarbij je al snel op je gemak bent door haar “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” mentaliteit, zijn we samen gaan kijken waar mijn interesses liggen. Bernadet geeft je het vertrouwen om ook eens out of de box te denken en naar hele andere vakgebieden te kijken. Toen de richting eenmaal bepaald was, heeft Bernadet me geholpen om geschikte vacatures te vinden en mijn cv weer helemaal up-to-date te maken. Ook voor de sollicitatieprocedure had ze nuttige tips. Mede dankzij Bernadet zit ik nu in een compleet andere branche, wat zeer goed bevalt. Kortom: om werkgeluk te vinden ben je hier aan het juiste adres.”

Norbert

Ik doe nu wat ik het liefste doe!

“Ik zegde mijn baan als leerkracht op. Ik wist dat het tijd was voor iets nieuws. Ik gaf mezelf een jaar om tot rust te komen en ik hoopte erachter te komen waar mijn passie ligt. Maar dit gebeurde niet, en daar baalde ik van! Gelukkig kwam ik Bernadet tegen. Ze vertelde me over de TMA-analyse, een manier om inzicht te krijgen in talenten, drijfveren en valkuilen. Dat heeft me enorm geholpen: nu doe ik wat ik het liefste doe! Bernadet heeft me in beweging gezet. Ze gaf me het vertrouwen en het gevoel dat ik het kan. En ze heeft een heel warme, rustige persoonlijkheid bovendien. Heel fijn om mee te werken.”

WENDY SEESING - Zelfstandig ondernemer

Chaos weg, knoop doorgehakt - ik zet weer stappen

“Ik wist niet welke kant ik met mijn bedrijf op moest. Het was niet meer helder in mijn hoofd: er speelde zo veel! Bernadet kende ik al en ik vertrouwde haar. Je wilt immers niet dat dat wat je bespreekt op straat komt te liggen. Of bij je concurrent. Na onze gesprekken is de chaos in mijn hoofd opgelost. Ik heb de knoop door kunnen hakken om een deel van mijn bedrijf te verkopen. Door de coaching van Bernadet zet ik nu weer stappen zonder dat ik een duwtje nodig heb.”

JEANNETTE HARBERS - Zelfstandig ondernemer

Echt iemand waar je op kunt rekenen

“Bernadet is een professional met hoofdletter P. Zakelijk, punctueel, doortastend. Altijd met warme aandacht voor de mensen die ze begeleidt. Je kunt je met een gerust hart aan haar toevertrouwen, want ze gaat er voor de volle honderd procent voor. Bernadet is iemand waar je op kunt rekenen, en een fijn mens bovendien.”

Anoniem

Van de horeca naar het onderwijs met hulp van Bernadet en (haar) kwalitatieve testen

“Ik ben bij Bernadet – Coach voor Werkgeluk terecht gekomen omdat mijn contract bij mijn horecawerkgever werd opgezegd na 8 jaar. Omdat ik al een aantal jaren met het idee in mijn achterhoofd liep om de horeca uit te gaan, was dit mijn kans om het ook daadwerkelijk te doen. Maar wat ga ik dan doen? Waar ga ik plezier in werk vinden?

Op Facebook kwam ik een post van Bernadet tegen. Ze gaf mij gelijk het gevoel dat het goed ging komen, dat ze de tijd voor me zou nemen en pas tevreden zou zijn als ik mijn ideale baan gevonden zou hebben. Na een paar kwalitatieve testen, waarvan de uitkomsten ook echt handvatten boden, ben ik begonnen om me te oriënteren in het onderwijs. Ook in dit proces bood Bernadet mij hele fijne ondersteuning! Uitkomst van het proces is dat ik nu 1,5 jaar al met veel plezier in het onderwijs werk. Dus of ik Bernadet zou aanraden? JAZEKER! .”

THIJS BOUKEMA - Instructeur koken en bediening praktijkonderwijs

Altijd positief en vol vertrouwen naar huis na een gesprek met Bernadet

“Ik heb mijn traject bij Bernadet als zeer prettig ervaren. Soms sloeg de onzekerheid even toe, maar als ik bij Bernadet was geweest, ging ik altijd weer positief en vol vertrouwen naar huis. Ze gaf me veel inzichten, wist me te motiveren en ze was een hele prettige gesprekspartner. Een absolute aanrader als je even vastloopt in je carrière!”

DEBBIE JANSMA - HR medewerkster

Bernadet was mijn gids in de onoverzichtelijke hoeveelheid beroepen

“In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, eentje die volledig bij mij past, werd ik pas in de sessies met Bernadet op het juiste spoor gezet. Door stap voor stap, stukje bij beetje bij de kern van de zoektocht te komen, geeft wat mij betreft aan dat dit uiterst zorgvuldig en professioneel is gegaan. De uurtjes samen waren gezellig, verhelderend en noodzakelijk. Als gids in de onoverzichtelijke hoeveelheid beroepen, was Bernadet voor mij de juiste persoon. Dank je wel voor de tijd en voor je deskundigheid.”

MARCO VAN LOCHEM - Onderwijsbegeleider voortgezet onderwijs

Zelfstandig ondernemer - Marco van Lochem Coaching & Ondersteuning

Een fijne baan waarbij ik rekening kan houden met mijn gezondheid

Ik ben een half jaar geleden begonnen bij Bernadet op aanraden van een vriendin die ook bij haar was geweest. Ik was 26 jaar en ik wist niet meer wat ik nou wilde doen. In mijn jeugd ben ik ziek geweest en het enige wat ik toen dacht, was dat ik mijn diploma moest halen en dan zou ik daarna wel verder zien. Dat moment was gekomen, maar ik had geen idee wat ik nu wilde. Bernadet hielp me inzicht te krijgen in welke beroepen er bij mij passen. Ik heb in het verleden ook wel testen gedaan, maar dan kwamen er altijd rare beroepen uit zoals garnalenpeller of diepzeeduiker. Bij Bernadet ging het vooral om de kwaliteiten die je bezit. Samen met haar besproken wat dan het beste bij me zou passen. Hierna gezocht naar vacatures en gesolliciteerd. Ook hierbij heeft Bernadet fijne tips die je kunt gebruiken. Inmiddels heb ik een hele leuke baan als ambulant begeleidster gevonden die goed bij mij past als persoon, maar waarbij ik ook rekening kan houden met mijn gezondheid. Bernadet zelf is een hele vriendelijke, gezellige vrouw met humor waarbij ik me snel op m’n gemak voelde. Ik wil je dan ook nogmaals heel erg bedanken voor de fijne gesprekken.

NADIEH HINKAMP - Ambulant begeleider

Geleerd om mijn eigen weg te kiezen

“Bernadet heeft mij begeleid en ondersteund in het leren om mijn eigen weg te kiezen. Door het stellen van de juiste vragen dacht ik na over zaken die er echt toe deden. Daarnaast bood ze de juiste handvaten en inzichten. Hierdoor kon en moest ik aan de slag, de actiemodus werd geactiveerd. Ook leerde zij mij te berusten in bepaalde zaken: goed is goed genoeg, de lat hoeft niet altijd op maximale hoogte. Bernadets toegankelijkheid, oprechte interesse en hulpvaardigheid heb ik enorm gewaardeerd. Het voelde altijd vertrouwd en als een warm bad, een plek waar ik open en eerlijk kon zijn.”

MARISKA NIJMEIJER - Adviseur crisisbeheersing

Ik sta weer in de actiestand!

“Toen ik voor het eerst bij Bernadet kwam, was ik onzeker over mijn professionele toekomst. Ik wist dat ik meer/verder wilde dan wat ik deed, maar niet zo goed welke kant ik op wilde. Bernadet heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Ook heeft ze mij doen inzien dat ik soms wat te terughoudend ben. Tot nu toe wilde ik veel, maar deed ik er niets mee. Sinds het traject ben ik in de actiestand gekomen, en toon ik meer lef. Ik werd echt aangespoord om met mijn professionaliteit aan de slag te gaan. Bernadet nam altijd alle tijd voor me, wist ook altijd nog wat we in het vorige gesprek hadden besproken. Ze zette haar eigen netwerk in om mij verder te helpen – niks was te gek voor haar!”

MARJOLIE MUNSTERMAN - Directeur openbaar basisonderwijs

Breder kijken naar de arbeidsmarkt dan de voor de hand liggende functies

“Door de coaching heb ik uitgevonden wat ik écht belangrijk vind in een baan, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Ik ben breder gaan kijken naar de arbeidsmarkt, niet alleen maar de voor de hand liggende functies met mijn opleiding, maar ook daarbuiten wat misschien past bij mij. Ik ben door het traject weer wat zelfverzekerder geworden en heb het idee dat ik verder kan in mijn ontwikkeling, waar ik voorheen het idee had dat ik ‘stil stond’. Bernadets manier van werken vond ik heel prettig. Ze wist goed in te spelen op de vraag die ik had. Ik vond het fijn dat we in kleine stappen werkten, waardoor het overzichtelijk bleef. Bernadets betrokkenheid liep door nadat het traject was afgerond. Ze gaf mij net het duwtje in de rug dat ik nodig had om een nieuwe stap te zetten in mijn nieuwe carrière.”

LINDA LENSINK - Persoonlijk begeleider en regieondersteuner Trajectum LVB

Betrokken, behulpzaam en eerlijk

“Bernadet heb ik ervaren als zeer betrokken, behulpzaam, vriendelijk en eerlijk, ook als ze denkt dat je iets beter niet kunt doen. Ze heeft mij geleerd dat ik het goed doe als ik naar mezelf luister, zowel mentaal als fysiek. Ik heb een hele leuke parttime baan overgehouden aan mijn traject bij Bernadet, daar ben ik erg blij mee.”

PAUL TEBEEST - Ambulancepost medewerker

Op een positieve manier aan het denken en in beweging gezet

“De samenwerking met Bernadet heeft me een beter zelfbeeld gegeven. Ze heeft me geholpen bij het onderzoeken van mijn kwaliteiten, het verzamelen van bewijs hiervoor. Ze zet je aan het denken en in beweging: je wordt op een positieve manier aan het werk gezet. Ik heb een knoop doorgehakt en ben hard op weg om mijn doel te bereiken. Bernadet, bedankt!”

FRANK HENGEVELD - Persoonlijk begeleider